Az Atletico januárig nem igazolhat játékost, Griezmann marad?

Áll a bál az Atletico Madridnál, hiába fellebbeztek, nem igazolhat a nyáron új játékost a madridi klub

 

 

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság helyben hagyta a korábbi FIFA döntést, ami szerint az Atletico Madrid nem igazolhat új játékost 2018 januárjáig.

 

A büntetést azért kapták, mert a FIFA szerint megsértették a külföldi utánpótláskorú játékosokra vonatkozó átigazolási szabályzatot.

A Real Madridnak korábban sikerült elérnie, hogy csak egy és ne két átigazolási időszakból zárják ki őket, és ez természetesen nem tetszik az Atletico Madrid vezetőinek sem. A városi rivális is hasonló okok miatt kapta a büntetést, akkor az ő büntetésüket miért nem csökkentették? Azért annyi változás történt, hogy csökkentették a kirótt pénzbüntetést: 900 ezer svájci frank helyett csak 550 ezret kell befizetniük. De, ha azt nézzük, hogy milyen összegek mozognak manapság top klub szinten, kicsit nevetséges kategória ez a büntetés és annak mértéke az Atletico számára. Főleg úgy, hogy most nyáron nem fognak tudni új játékost igazolni, lemaradnak a közvetlen riválisoktól.

 

Mi lehet ennek a következménye?

Röviden annyi, attól még, hogy az Atletico Madrid eladhat játékost, mert ahhoz van joga, valószínűleg meg fogja tartani az értékeit, mivel nem fogja tudni kivel pótolni őket. Vagyis a nyár egyik sztárigazolása lehetett volna Antoine Griezmann, de így valószínűleg nem engedi el a francia csatárt a klub a Manchester Unitedhez.

Az Atletico amúgy a kölcsönbe adott játékosait visszahívhatja a keretbe, valamint a saját utánpótlásból is kerülhet fel új játékos az első kerethez.

Persze kérdés, hogy ezek után marad-e Diego Simeone, vagy éppen ezért marad, mert nem akar ilyen nehéz helyzetben lelépni a klubtól?

Griezmann eladásából kb. 80-100 millió euróra számított volna az Atletico, a helyére akarták leigazolni a Lyon csatárát, Lacazettét, valamint még maradt volna elkölthető összege a klubnak a keret megerősítésére. Az idény során is látható volt, az Atletico Madrid kispadja jóval rövidebb a Real Madrid keretéhez képest. Ami idén a bajnokságban is látszott, valamint a Bajnokok Ligájában is. Az idény végére elfáradt a csapat.

 

Thu, 06/01/2017 - 16:39