A Celta otthonában nyert a Real Madrid, három pont az előny

A 21. fordulóból elhalasztott mérkőzésen nyert a Real Madrid, Cristiano Ronaldo megint fontos gólokat lőtt

 

2017.05.07., Szerda 21:00

Spanyol bajnokság, 21. forduló

Celta Vigo - Real Madrid 1-4
G.: Guidetti 69 ill., Cristiano Ronaldo 10, 48, Benzema 70, Kroos 88

 

Itt volt az ideje, hogy bepótolják már a Celta stadionjának megrongálódása miatt elhalasztott mérkőzést. A vihar és a sérült tető miatt egy jó ideje nem volt teljesen átlátható a bajnokság eleje, hiszen hiába vezetett a Barcelona, ha a Madridról meg lehetett tudni, van még egy mérkőzése, amin gyűjthet pontokat.

 

A Celta viszont nem egy könnyű ellenfele a Madridnak, meg is szenvedett vele a Real, a vége egészen viharos lett, köszönhetően a játékvezetőnek is, kicsit kicsúszott a kezéből a mérkőzés.

 

A Real Madrid már a 10. percben megszerezte a vezetést, Isco és a védő küzdelméből végül Ronaldo elé került a labda, a portugál meg lövő helyzetbe cselezte magát és a kapu bal oldalába bombázott.

A második félidő elején, gyorsan kettőre nőtt az előny, megint Isco pillanatai következtek, nem bírták lerántani, felrúgni sem a középpályást, majd tökéletes helyzetbe hozta Cristiano Ronaldót, aki nem hibázott.

A mérkőzés a 62. perctől lett viharos, a játékvezető műesés miatt kiosztott egy sárgát Iago Aspasnak. Aspas szerint nem műesett, Ramos szerint meg igen. Egy baja volt a hazaiaknak, hogy Aspasnak ez volt a második lapja.

Az emberhátrány ellenére a 69. percben Guidetti szépített, Isco eladta a labdát, tőle szokatlan az ilyen hiba, majd Guidettihez került a labda, a lövés nem volt túl erős, de mivel megpattan Ramos lábán, Navas meg már elmozdult, így átpattant felette a labda.

Nem örülhettek sokáig a hazaiak, a 70. percben Marcelo passzolt balról középre, Benzemának csak be kellett passzolnia a labdát.

A 88. percben Kroos megint betalált, Benzema hozta helyzetbe a középpályást, a német játékos ballal átvette, majd tízről jobbal a kapu jobb oldalába helyezett.

A győzelemmel három pontra nőtt az előnye a Real Madridnak a Barcelonával szemben és már csak egy forduló van hátra a bajnokságból.

 

Wed, 05/17/2017 - 22:59