Miben reménykedhet a Barcelona a visszavágón?

Óriási meglepetést okozott kedd este PSG a Barcelona sima megverésével. A katalánoknak van innen visszaút?

 

A PSG 4-0-ra nyert a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén.  Itt nem a győzelem volt a meglepő, hiszen a PSG-t sokan végső esélyesnek tartják, hanem a két csapat közötti különbség. A katalánok nem nagyon szoktak négy gólt kapni, ráadásul kilátástalan játékkal tették mindezt.

 

Ki kell emelni, hogy a PSG-nek szinte minden összejött, a Barcelona meg motiválatlannak tűnt. A franciák erőszakosan játszottak, letámadtak, labdát szereztek, gyors ellentámadásokat vezettek és természetesen kijött nekik a lépés. A Barcelonának meg nagyon nem. Most látszott igazán, hogy a nyáron szerződtetett játékosok még nem készek az ilyen mérkőzésekre, de nem véletlen, hogy tele az internet olyan mémekkel, amiben keresik az MSN-t, vagy külön Messit. A Barcelona támadói egyszerűen nem jutottak labdához.

A legnagyobb helyzet Umtiti nevéhez fűződik, amikor kapufát fejelt a védő. De a csapat középpályája átjáróház volt, míg a PSG játékosai eksztázisban fociztak.

Tehették is, ebben az évben nagyot akarnak alakítani a Bajnokok Ligájában. Hiszen már a nyáron is azért váltottak edzőt, hogy a sok francia bajnoki cím után végre jöjjön valamilyen nagy dobás. Unai Emery érkezésével átalakult a csapat játéka, főleg a Barcelona ellen volt ez látható. Nagyon taktikusan játszott a csapat, nem engedte szabadon labdát kapni a nagy támadó-triót, és André Gomes sem egy Xavi.

A PSG egy szabadrúgásból szerezte meg a vezetést, Di María látványosan tekert a kapuba, a sorfalban hibázott ugyan egyet Suárez, de előfordul az ilyen. Egy bekapott gól után a Barcelona általában fordít egyet a játék képén, de a PSG ellen nem sikerült feljebb kapcsolni, igaz, hogy a PSG visszább vett a letámadásból és ráment a kontrákra, de még így sem volt veszélyben a hazai kapu. Az első félidő végén Draxler is lőtt egy látványos gólt, jöhetett a szünet.

Arra lehetett számítani, hogy a Barcelona majd megrázza magát a második félidőben, de újra Di María villant. Senki sem támadta meg az argentint a tizenhatos előterében és elképesztő gólt lőtt a jobb felsőbe.

Ez után jött a Barcelona szerkezetváltása, de egyszerűen a PSG sokkal motiváltabb maradt, még akkor is, ha érződött a fáradtság a hazai játékosokon. De ekkor is képesek voltak pluszt tenni a játékba, az addig is jól játszó Meunier úgy hagyta ott Neymart, hogy csak néztünk, majd nagy szaladás után, a védő tökéletes labdát adott Cavaninak, aki kapásból a bal alsóba bombázott. 4-0. Elképesztő.

A hajrában még azért arra lehetett számítani, hogy az MSN valamelyik tagja megrázza magát és akkor még lenne esély a visszavágón kiharcolni a továbbjutást, de a franciák rendre odaértek, keményen ugyan, de szabályosan vették el a labdát Neymartól, Suáreztől, vagy Messitől.

Egyenes kieséses szakaszban négygólos különbséget ugyan dolgozott már le csapat, de 4-0-ról még nem fordított senki sem.

Nem lesz egyszerű visszavágó a Camp Nou-ban, de azért nehéz elképzelni, hogy egy ilyen PSG ellen sikerüljön kiharcolni a továbbjutást a Barcelonának. Egy biztos, elképesztően izgalmas visszavágóra számíthatunk, hiszen az MSN képes szórni a gólokat, ha úgy alakul.

Viszont Unai Emery tudja, hogyan kell játszani a nemzetközi kupákban. Éppen ezért hozták a PSG-hez, hiszen sorra nyerte a Sevillával az Európa Liga trófeákat és ez nem véletlen. Az sem véletlen, hogy a Barcelona ellen sikerült megnyerni az első mérkőzést. Az már sok tényezős, hogyan sikerülhetett kiütni a katalánokat, de most a lényeg: a PSG képes jól védekezni, a Barcelona védelme meg képes összehozni egy gólt, ebben az esetben már végleg reménytelen lesz a visszavágó Messiék számára.

 

Wed, 02/15/2017 - 12:32