Ilyen lesz 2020-as Európa-bajnokság budapesti logója

Bemutatták a 2020-as Európa-bajokság budapesti logóját

 

A belügyminisztérium dísztermében ünnepélyes külsőségek között mutatták be a 2020-as UEFA Európa-bajnokság budapesti logóját.

 

Az Eb hivatalos logóját az összetartozást és egységet szimbolizáló híd inspirálta, középpontjában a Henri Delaunay-kupa látható, amelyet ünneplő szurkolók vesznek körül. A rendező városoknak saját logójuk van, a magyar változatban a Lánchíd motívuma szerepel hangsúlyosan.

Juhász Roland, Tarlós István, Aleksander Ceferin, Dr. Csányi Sándor, Dunai Antal

A színpadon az 1972-ben Eb-n részt vett magyar válogatott tagja, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, és Juhász Roland, a kedden a svédek elleni mérkőzésen a válogatottól elbúcsúzott játékos beszéltek korábbi Eb-élményeikről. Mindketten kiemelték, hogy a torna különleges és maradandó élmény minden futballistának.

 

 

A 2020-as Eb-t az első kontinenstorna 60. évfordulóján rendezik meg, ebből az alkalomból nem egy vagy két ország lesz a viadal házigazdája, hanem Európa 13 nagyvárosában – köztük Budapesten – rendezik meg a mérkőzéseket.

 

Az UEFA elnöke elmondta, hogy szeret Magyarországra jönni, ráadásul azt is elárulta, van családi kötődése hazánkhoz, hiszen dédapja magyar volt. Ceferin elnök hangsúlyozta, hogy az újfajta lebonyolítás fő célja és üzenete a kultúrák összekapcsolása, és annak az eszmének a megerősítése, hogy bár különbözőek vagyunk, de mind európai értékrendet vallunk.

Dr. Csányi Sándor örömét fejezte ki, hogy Magyarország házigazdája lehet az Európa-bajnokságnak, hiszen ez komoly lökést adhat a sportág fejlődésének. Az MLSZ elnöke bízik abban, hogy a 2010 óta megvalósított infrastrukturális és szakmai fejlesztéseknek köszönhetően reális esélyünk lesz arra, hogy 2020-ra ütőképes válogatottal tudjunk szerepelni az Európa-bajnokságon. Ezt a reményét erősíti az az örvendetes tény, hogy az U17-es és az U19-es korosztályban mind a fiú, mind a leány csapataink bejutottak az Eb-selejtezők elitkörébe. Kiemelte: örvendetes, hogy Bernd Storck munkájára támaszkodva egyre több fiatal kap lehetőséget a nemzeti csapatban.

Tarlós István főpolgármestere arról beszélt, hogy Budapest a világ egyik legszebb városa, mely az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre népszerűbb turisztikai célpont, és az élhető városok rangsorában is egyre előkelőbb helyen szerepel. A főpolgármester említést tett Budapest új stadionjairól is, és elmondta, hogy elégedett lenne, ha 2020-ban a magyar csapat meg tudná ismételni a nagy elődök 1964-es Európa-bajnoki eredményét. (A spanyolországi kontinensviadalon Magyarország bronzérmet szerzett.)

 

forrás: mlsz.hu

Wed, 11/16/2016 - 17:12