Németország - Argentína 1-0 Negyedszer világbajnokok a németek

ˆhirdetés

Izgalmas mérkőzésen, a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet a német válogatott a világbajnokság döntőjében. Negyedszer nyertek a németek.

 

  DÖNTŐ
2014.07.13., 21:00 RIO DE JANEIRO NÉMETORSZÁG
Götze 113
1-0
hu.
ARGENTÍNA

 

A mérkőzés első félideje kimondottan izgalmas volt, még akkor is, ha nem született érvényes gól. Higuaín egy az egyben mehetett volna kapura, de a Kroostól kapott labdát elkapkodva túl hamar ellőtte, majd Higuaín lőtt egy gólt, de lesről.

A németek legnagyobb helyzete a félidő vége előtt volt, Hummels fejese a bal kapufán csattant.

A második félidőben kevesebb helyzet volt, bár mind a két oldalon voltak lehetőségek, míg a feszültség egyre inkább nőtt.

A hosszabbítást végül Németország bírta jobban, Schürrle adott be balról, Götze az ötös bal csücskén mellre vette és éles szögből a kapuba lőtt.

Gyönyörű góllal nyertek a németek, akik teljesen kifutották magukat, nem is érdemes kiemelni egy játékost sem a németeknél, mert rengeteget tettek a győzelemért. De ez igaz Argentínára is, mindent megtettek azért, hogy ne az ezüstöt kapják.

A mérkőzés érdekes indult, hiszen egy órával a mérkőzés előtt még Khedirát nevezték a kezdőbe, de a középpályás megsérült és helyette Kramer kezdett. Kramer viszont kapott egy nagyot fél órányi játék után, ekkor állt be Schürrle a helyére. Vagyis a győztes gólt végül két csere hozta össze.

 

NÉMETORSZÁG: Neuer - Höwedes, Hummels, Kramer (Schürrle 32), Schweinsteiger, Özil (Mertesacker 120), Klose (Götze 88), Müller, Lahm, Kroos, Boateng

 

ARGENTÍNA: Romero - Garay, Zabaleta, Biglia, Perez (Gago 86), Higuaín (Palacio 78), Messi, Mascherano, Demichelis, Rojo, Lavezzi (Agüero 46).

 

ˆhirdetés