BL sorsolás után

ˆhirdetés

A Bajnokok Ligája csoportkör sorsolása után mindig jönnek az elemzések, meg keressük a halálcsoportot, most sem lesz máshogy!

 

A választásunk a C csoportra esett, mint igazán kemény négyes, inkább hármas, ahol a Milan és a Real Madrid számít az abszolút esélyesnek, de a francia Marseille van olyan erős, hogy képes legyen beleszólni a két "óriás" küzdelmébe.

De ne menjünk el a Debrecen mellett sem, hiszen jó csapatokat hoz Magyarországra a Loki. Láthatjuk itthon a Liverpoolt, a Lyont és a Fiorentinát is. A negyedik hely boritékolható, remélhetőleg elcsípünk néhány pontot a csoportban és akkor már jól jártunk!

Azért, ha jobban megnézzük találhatunk még olyan csoportot, ahol legalább három csapat esélyes az első két helyre. Ilyen az A csoport, ahol a Bayern-Juventus-Bordeaux hármas közül szinte lehetetlen eldönteni kinek marad az Európa Liga. Persze a múlt miatt a Bordeauxra tippelne mindenki, de a francia bajnok kerete nagyon erős, számukra mindenki verhető a csoportban!

A D-csoport is érdekes, ahol a Chelsea számít a fő esélyesnek, de a Porto és az Atletico Madrid kettes kemény dió lesz az angoloknak is!

A Manchester United továbbjutása a B csoportból egyértelműnek látszik, a Barcelona és az Inter kettőse is tovább megy az F-csoportból.

A G csoport érdekes... a Sevilla, a Rangers és a Stuttgart hármas közül bárki nyerheti a csoportot, de azért nem véletlen, hogy ilyen sorrendbe kerültek kisorsolásra... nagy égés lenne a Sevilla számára, ha nem nyerné meg a csoportot, míg a Stuttgart továbbjutása kisebb meglepetést okozna!

A H csoportban az Arsenálnak kutya kötelessége simán továbbjutni, az ellenfelei európai középcsapatok, semmi több.

 

 

A-csoport B-csoport
   Bayern München    Manchester United
   Juventus    CSZKA Moszkva
   Bordeaux    Besiktas
   Maccabi Haifa    Wolfsburg
C-csoport D-csoport
   Milan    Chelsea
   Real Madrid    Porto
   Marseille    Atletico Madrid
   Zürich    APOEL
E-csoport F-csoport
   Liverpool    Barcelona
   Lyon    Inter
   Fiorentina    Dinamo Kijev
   Debrecen    Rubin Kazan
G-csoport H-csoport
   Sevilla    Arsenal
   Rangers    AZ Alkmaar
   Stuttgart    Olympiacos
   Unirea Urziceni    Standard
ˆhirdetés