Az Uefának és a riválisoknak nem tetszik a Real Madrid átigazolási politikája!

ˆhirdetés

Platini és Laporta is bírálta már a Real Madrid átigazolási politikáját, vagyis azt, hogy a pénz nem számít, ha meg akarnak szerezni egy játékost!

 

Szerintük így felborul egy rend, egy olyan megállapodás, ami eddig kimondatlanul is volt a csapatok között, vagyis azért próbálták a földön tartani az árakat. Tény, hogy az utóbbi években nem lehetett hallanni sok 30-40 milliónál nagyobb transzferről, most újra elindult a "galaktikus" korszak és az árak meglódulni látszanak.

A Real Madrid 65 milliót fizetett Kakáért, és 93-94 milliót Cristiano Ronaldóért. Hatalmas összeg, csak Ronaldo árából tíz évig gazdálkodhatnának (jelenlegi szinten) az nb1-es csapatok...

 

De miért alakulhatott ez így?

Több okból is... megjelentek olyan klubok, ahol a pénz nem számít... volt először a Manchester City, amely simán leperkálta volna Kakáért a most kifizetett összeg dupláját is, de nekik nincs olyan rangjuk, mint a Real Madridnak, amely ilyen sztárokat képes vonzani. Azért két fillérért még a Madrid sem vásárolhat... de mivel a különböző elemzések szerint a Real Madridnak még ennyiért is megéri vásárolni, megteszik.

A reklámbevételek, a szurkolói tárgyak eladása mind-mind meg fog ugrani a két játékos érkezésével és az a kifizetett hatalmas összeg meg is fog térülni. Azért fejjel a falnak a Real Madrid sem mehet.

 

Miért nehéz ez a többi klubnak?

Mert ők is szeretnének új játékosokat igazolni és természetesen a legjobbakat keresi mindenki. De vagy nincs rá keretük, vagy ha megveszik ilyen áron a játékosokat, akkor a csapaton belül borul a bili. Mert itt nem csak a játékosok átigazolásáról van szó, hanem utána még a bérüket is fizetni kell. Felborulhat a csapaton belüli egyensúly és akkor már annyit nem ér meg egy világsztár érkezése sem.

 

Várható volt, hogy ez következik?

Igen, az utóbbi években már nagy volt a mocorgás. Kaká és Cristiano Ronaldo körül már évek óta forrt a levegő, de nem volt senki, aki kifizesse értük azt a pénzt, amit a klubjuk kért, vagy a játékos nem akarta elfogadni az ajánlatot. Most volt... a Milan és a Manchester United megkapta a kért pénzt, a Real Madrid meg boldog, mert újra náluk játszik az utóbbi két év aranylabdása!

De nem csak emiatt... Az első galaktikus korszak lezárultával és Abramovics "lenyugvásával" csökkentek az árak, de jöttek helyettük mások és az árak szépen lassan kúsztak felfelé... azért a Barcelona is kifizetett 30-40 millió eurót egy játékosért, mert szüksége volt rá! (elvileg inkább 30 millióért vették, de mivel Daniel Alves nagyon jól szerepelt, további pénzeket kellett kifizetni a Sevillának)

Összességében várható volt egy ilyen robbanás, de az is biztos, hogy most megint fog jönni egy nyugalmi időszak. Eligazoltak azok a világsztárok, akik a legjobban menni akartak a helyükről, most jöhet a 2010-es vb meg talán még egy nyugalmas év és akkor újra beindulhat a "buli"

 

ˆhirdetés